Service

Förutom att vi på Elterm i Alingsås utför kompletta värmepumpinstallationer så jobbar vi med service och reparationer på värmepumpar och kylanläggningar. Vi innehar certifierad kylbehörighet för att kunna hjälpa till med allt vad det gäller er värmepump under hela dess livslängd. Kylbehörighet är en förutsättning för att kunna utföra arbete på kylkretsen, hjärtat i värmepumpen.

Elterm i Alingsås är ett NIBE Auktoriserat Serviceombud och hanterar allt kring din NIBE produkt, vilket även innefattar garantiärenden och försäkringsärenden.

Som Bosch Climate Partner är Elterm i Alingsås auktoriserad installatör och serviceombud och lever upp till de höga krav på kunskap, kvalité och service som Bosch ställer.

Elterm i Alingås är även Panasonic Pro partner vilket även innebär full garanti på 5år för nyinstallation och att våra tekniker har den kunskap som krävs för ett kvalitativt resultat.

Vi reparerar och servar alla på marknaden förekommande märken såsom NIBE, IVT, Bosch, Thermia, CTC, Mitsubishi, Daikin, Panasonic, Elektrostandard, Autoterm, etc.

Serviceombud
Elterm

Värmepumpsservice

En värmepumpsservice är minst lika viktig som en service av din bil. Vi kontrollerar att allting fungerar som det ska. Vi byter ut de delar som är slitna och rengör filtren. Och självklart optimerar vi värmepumpens inställningar så att den värmer upp ditt hus så effektivt som möjligt. Regelbunden service gör att du håller koll på dina värmekostnader samtidigt som du minskar risken för driftstopp. Hos oss kan du teckna serviceavtal så hjälper vi dig att hålla koll på när service behöver göras.

Teckna ett serviceavtal så sköter vi resten!

Varmvattenberedare

Om du har ett hus med en separat varmvattenberedare så har vi alltid en 200 liters på lager så att vi kan rycka ut direkt och byta ut om den gamla börjar läcka. Vi har även flera mindre för tillfälligt bruk om det skulle behövas vid akut behov eller vid ombyggnad. Denna service är en självklarhet för oss så att du inte behöver vara utan varmvatten längre än nödvändigt när något händer.

Varmvattenberedaren finns då du behöver!

Kanalrensning av frånluftskanaler

Frånluftskanalerna i en bostad behöver regelbundet rensas för att ge en bra inomhusmiljö och för att ventilationen skall fungera optimalt. Detta behöver göras med ett intervall på 5-10 år. Vi har en specialutrustning vilket gör att vi rensar HELA kanallängden och inte bara det man ser… Vi justerar samtidigt in rätt luftflöde i varje luftkanal så att värmepumpen arbetar optimalt och ger rätt inomhusklimat.

Vi erbjuder rensning av frånluftskanaler med injustering av luftflöden till fast pris.

Före kanalrensning
Efter kanalrensning

AC/kylanläggningar

Våra servicetekniker har kylbehörighet och vi hjälper till om du har problem med din AC / kylanläggning.

Ring oss på 0322 – 123 24