Nej till ROT-bedrägeri!

 
Håll utkik efter SVEP's märke så är du säker på att få ett korrekt ROT-avdrag. Vi som använder oss av detta garanterar att vi följer Svenska Värmepumpföreningens rekommendationer.
    Det har framkommit att en del företag använder ROT-avdraget på ett otillbörligt sätt. Genom att mygla med den faktiska fördelningen mellan material- och arbetskostnad kan de sänka slutkostnaden för kunden. Detta är naturligtvis olagligt och kan leda till att även du som kund ställs som ansvarig. Det som SVEP rekommenderar och som Skatteverket godtagit, är vid en totalentreprenad en ROT-avdragsgrundande arbetskostnad på 35 % av totala kostnaden vid installation av berg-, ytjord-, sjö- och grundvattenvärmepumpar samt 30 % för luftvärmepumpar.
     I de fall där fördelningen anses uppenbarligen felaktig bör du som kund förstå att detta är ett bedrägligt förfarande både från företaget och beställarens sida. Därmed också straffbart. En fördelning av arbetskostnaden och arbetsinsats som uppenbarligen inte är realistisk kan drabba dig som köpare.
 
     Vi på Elterm använder SVEP's märke och garanterar därmed att ROT-avdraget är korrekt. 
 
Läs gärna hela Skatteverkets ställningstagande från 2014-04-03.

 

 

korrekt rot-avdrag

 

 
 
 
 
 SvenskSolEnergi
 
 
 
 
       medlem i svenska kyl varmepumpforeningen jpg
 
 
 
 
C1523 FöretCert

 

Kontakt

Elterm i Alingsås AB
Smålandsgatan 4
441 57 Alingsås
0322 - 123 24
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
logo
 
fb